Pressmeddelanden

2017-02-08 Föreningar erbjuds ombilda till bostadsrätt

Förvaltaren erbjuder nu bostadsrättsföreningarna i Violen 2 i Ör och Östern 5 vid Tuletorget att ombilda fastigheterna till bostadsrätt.

2016-12-14 Vi bygger laddstationer till elbilar

Vi har som övergripande miljömål att vara helt klimatneutrala år 2020. Nu tar vi ytterligare ett steg i miljöarbetet och lägger ner 28 bilspolplatser då de inte lever upp till dagens miljökrav. På de avvecklade spolplatserna kommer vi istället att bygga parkeringsplatser med moderna laddstationer för elbilar.

2016-11-30 Ny inriktning vid renoveringar ger Förvaltarens hyresgäster större valfrihet

Under hösten har Förvaltaren i Sundbyberg tagit fram en ny strategi med ett bredare hållbarhetsfokus för större renoveringar av bostadsfastigheter. Med den nya strategin vill bolaget ge valfrihet åt sina hyresgäster att kunna välja nivå på renoveringen utifrån egna förutsättningar.

2016-11-23 Jägnefelt Milton ritar Sundbybergs nya entré - Parfymfabriken

Märkesbyggnaden uppförs av Förvaltaren intill Bällsta bro som en grön och blå port till Sveriges minsta kommun. Det vinnande förslaget tar avstamp i den kulturhistoriskt värdefulla fabriksmiljön i både volym och gestaltning. Ett iögonfallande riktmärke som stärker stråk och noder. Och ett upp- och utstickande tillskott till Sundbybergs stadsliv.

2016-11-11 Klart med hyran för Förvaltarens hyresgäster

Den nya bostadshyran för 2017 och 2018 är nu klar för Förvaltarens cirka 8 000 lägenheter i Sundbyberg. Grundhyran höjs med 0,64 % för 2017 och 0,65 % för 2018. Höjningen sker från 1 januari 2017 respektive 1 januari 2018. Hyran har förhandlats fram i en överenskommelse med Hyresgästföreningen, region Storstockholm Sundbybergsföreningen.

2016-11-09 Förvaltaren lockar välkända företag till Sundbyberg

Det ombyggda kvarteret Banken i centrala Sundbyberg blir allt trendigare och populärare, både bland boende och besökare i kommunen. Förvaltaren har medvetet storsatsat på att attrahera nya företag till kvarteret och nu är samtliga lokaler uthyrda.

2016-11-07 Standard & Poors ger Förvaltaren högsta kreditbetyg

I Standard & Poors årliga genomgång ger institutet återigen Fastighets AB Förvaltaren i Sundbyberg det mycket höga kreditbetyget AA-. Betyget motiveras av låg affärsrisk och skuldsättning i kombination med betydande övervärden i fastighetsportföljen.

2016-10-06 Kasper Salin arkitekt ritar signumbyggnad i Ursvik

Norlander Arkitektur, nominerade till arkitektpriset Kasper Salin 2016, är anlitade av Fastighets AB Förvaltaren för att rita det nya torghuset i det framväxande västra Ursvik i Sundbyberg. Torghuset kommer att bli en signumbyggnad med både kommersiell service och bostäder. Den kommer bidra med liv på torget och i närområdet. Torghuset blir den första byggnaden i området med inflyttning 2019.

2016-08-18 Nu finns en afrikansk djurpark i Hallonbergen

I parkeringshuset vid Rissneleden har trädgårdsmästare från bostadsbolaget Förvaltaren skapat olika temaparker fyllda med djur och växter av mossa. I fyra olika ljusgårdar finns nu en afrikansk djurpark, en bondgård, en hjorthage och en kaktussamling. Djuren och kaktusarna går att beskåda dygnet runt.

2016-06-22 Klart med ny hyra på Majeldsvägen

Nu är det klart med ny hyra för de 166 lägenheterna på Majeldsvägen i Ör, där Förvaltaren renoverat kök och badrum, energieffektiviserat och bytt stammar. Den nya hyran innebär att en 3:a på 74,5 kvm kommer att kosta 8 529 kr per månad. Hyresnivån är överenskommen med Hyresgästföreningen efter ett utlåtande från Hyresnämnden.