Centrala Sundbyberg

fasad Posten centrala Sundbyberg

I centrala Sundbyberg finner du en perfekt balans mellan mysig småstad och modernt affärscentrum. Här samsas ståtliga stenhus och trävillor från förra sekelskiftet med betydligt yngre byggnader.

Längs Sturegatan trängs många små butiker och människor som går här har ofta fullt upp med att hälsa på bekanta.

Bostäder

Vi har ca 1 700 lägenheter i centrala Sundbyberg med allt från 1 till 7 rum och kök. Alla lägenheter har bredband och kabel-TV.

Tillgänglighet

I centrala Sundbyberg varierar tillgängligheten mellan de olika husen. Mer information om tillgängligheten i varje hus hittar du under Lediga lägenheter (klicka på den lägenhet du är intresserad av så ser du tillgängligheten för huset).

Service

Centrala Sundbyberg är kommunens affärscentrum. Här finns all den service som du kan förvänta dig av en riktig stad. Mitt på Sturegatan finns butikshuset Källan med restaurangtorg och affärer. 

Kommunikationer

Centrala Sundbyberg är knutpunkt för bussar, pendeltåg, regionaltåg och tunnelbana. Det tar bara åtta minuter med pendeltåg och 12 minuter med tunnelbana till Stockholm city. Dessutom kommer nya grenen av Tvärbanan att stanna till i Centrala med start 2013.

Visste du att...

  • Sundbyberg tidigare hade Skandinaviens största makaronfabrik. AB Stockholm Maccaroni tillverkade åtta sorters makaroner varav stänger var de mest populära.
  • Sundbyberg hade en egen spårvagn, linje 15. Den gick från Norra bantorget i Stockholm till Esplanaden i Sundbyberg – en resa som tog cirka en halvtimme.
  • Den 27 maj 1938 köade sundbybergarna utanför Sturegatan 20 för att vara med om öppnandet av stadens första - och omdebatterade – varuhus, EPA.
  • I augusti 1944 upplät staden ett bergrum på Fredsgatan 13 till parfymfabriken 4711 att förvara ett antal kärl med dyrbara essenser. Vid inlastningen råkade ett av kärlen krossas och en ljuvlig doft kändes i industristaden en lång tid framöver.