Så betalar du hyran

Hela hyran betalas i förskott och ska vara oss tillhanda senast sista vardagen i varje månad. Hyresavin skickar vi runt den 15:e varje månad.

Betala via e-faktura

Vi vill att det ska vara bekvämt att betala sin hyra, därför föreslår vi att du betalar med e-faktura.

  • E-faktura är kostnadsfri.
  • Ingen risk att missa betalningen.
  • Inga girokuvert att posta.
  • Inget köande på post eller bank.
  • Miljövänligt – inga papper, tryck eller transporter.

Väljer du e-faktura får du din hyresavi elektroniskt till din internetbank. Det ger dig kontroll och överblick över betalda och obetalda avier. Alla som har en internetbank med betaltjänst kan få e-faktura.

Du anmäler dig för e-faktura via din internetbank. Det enda du behöver göra sedan är att logga in på internetbanken och godkänna betalningen.

Betala via autogiro

Autogiro är en kostnadsfri service som innebär att pengarna till din hyra automatiskt överförs från ditt konto till oss i slutet av varje månad. För att betala hyran med autogiro måste du lämna in ett medgivande till oss. Det gör du genom att fylla i blanketten Autogiroanmälan (pdf). Anmälan hittar du under blanketter högre upp på sidan.

Autogirot dras den sista varje månad. Endast en dragnings görs och pengarna bokas bankdagen innan dragningsdagen. Du behöver därför se till att det finns pengar på ditt konto båda dessa dagar.

Exempel: Den sista infaller på en lördag, söndag eller helgdag, pengarna bokas upp på vardagen före helgen och dras från ditt konto nästkommande vardag.

Om du inte har tillräckligt med pengar på konto när autogirot dras måste du själv göra en manuell inbetalning.

Vill du säga upp ditt autogiro ska detta göras till din bank.

Vårt bankgironummer

Du betalar din hyra till vårt bankgironummer 791-0953 och uppger ditt OCR-nummer.

Betala hyran i rätt tid

Vi skickar inte någon påminnelse till dig om vi saknar din hyra. Det innebär att om du missar att betala hyran så blir hyresskulden direkt ett inkassoärende. Lagstadgad inkassokostnad är på 180 kr och tas ut i ett kravbrev plus dröjsmålsränta. Får du ett inkassokrav ska du direkt kontakta vårt inkassobolag för att undvika ytterligare kostnader. Vårt inkassobolag Svea Inkasso når du på 08-735 29 29.

Svea inkasso har ändrat sina rutiner vid distribution av inkassokrav. Från och med 1 oktober skickas inkassokrav via Kivra. Då får du tillgång till inkassokravet direkt i din digitala brevlåda. Har du inte Kivra skickas kraven med post.

om du har frågor

Har du frågor om exempelvis din hyresavi eller dina betalningar eller om du saknar OCR-nummer är du välkommen att kontakta kundtjänst på 08-706 90 00.