Nyheter

2020-07-31 Rådande rutiner för dig som hyresgäst

Vi fortsätter att hjälpas åt och följa rekommendationerna av omtanke för varandra. Så här jobbar vi just nu under pandemin.

2020-07-29 Bakom varje sommarjobbare står en stolt handledare..

..och bakom varje handledare står Sara Alfredsson och Göte Fredriksson. Tillsammans gör de suveräna insatser för våra hyresgäster och alla har sin roll att spela i det väloljade maskineriet. Jonas gör sitt andra år som handledare och trivs som fisken i vattnet.

2020-07-15 Nu är länets äldsta väderkvarn renoverad

Nu är det klarlagt att länets äldsta väderkvarn, Stora Stampan i Ursvik, har sina tidiga rötter i Gustav Vasas Sverige. Träprover från kvarnen visar att de äldsta delarna av fullvuxen tall är från 1660-talets Stockholms skärgård. Backa 150 år som det tar för tallen att växa och vi är i början 1500-talet. Rena rama medeltiden.

2020-07-14 Borta bra men hemma bäst på Högklintavägen

Efter en hektisk period går nu renoveringen på Högklintavägen in i ett lite lugnare tempo. Etapp 2 har nu flyttat till sina tillfälliga lägenheter och de ca 45 hushållen i etapp 1 har äntligen fått komma hem till sina egna lägenheter.

2020-07-10 Längre svarstider under semestertider

Vi är mitt inne i semestertider och det är lite färre på plats än vanligt. Just nu kan det därför dröja lite innan du får svar på ditt ärende eller felanmälan. 

2020-07-07 Full fart på sommarjobbarna

Juni passerade i en hiskelig fart och våra sommarjobbare höll minsann jämna steg! Årets första gäng gjorde många värdefulla insatser för våra hyresgäster, här är ett axplock av vad de hann med.

2020-07-03 Bättre belysning i våra hus i Rissne

Under sommaren sätter vi igång ett projekt för ny, bättre belysning i våra hus i Rissne. Totalt kommer ca 1100 stycken armaturer att bytas ut i allmänna utrymmen: källargångar, vissa förråd och trappuppgångar. Den nya belysningen är ett sätt för oss att förbruka mindre energi och göra tillvaron lite trivsammare för våra hyresgäster.

2020-06-29 Sommarjobbare hjälper hyresgäster på Götgatan 14-18

I förra veckan fick hyresgästerna på Götgatan 14-18 hjälp av våra sommarjobbare med att rensa i förråden inför den kommande renoveringen. Preliminär byggstart om cirka ett år.

2020-06-26 Sommaren är här

Sommaren 2020 kommer se annorlunda ut. Många av oss stannar hemma, reser iväg några dagar eller tar oss till lantstället och stannar där. Förhoppningsvis kan vi dock alla koppla av och koppla bort vardagen en liten stund. Här är några tips innan du slumrar bort i hängmattan.

2020-06-24 Utvecklar klimatkrav för nybyggen

I takt med att nya hus blir alltmer energieffektiva riktas nu ljuset mot klimatkrav vid nyproduktion. Och redan 2022 kommer nya lagkrav som ska sätta press på frågan. Inför det har Förvaltaren och åtta andra bolag inom allmännyttan från hela Sverige medverkat i samverkansprojektet ”Klimatkrav till rimlig kostnad”.