Om projektet

I bästa läge vid det som kommer att bli Ursviks torg bygger Förvaltaren 50 klimatsmarta lägenheter i så kallat "mellanboende" för 65-plussare. Torghuset blir med sin stilrena arkitektur Ursviks nya landmärke.

Prisbelönta Norlander Arkitektur ritar Torghuset. 2016 vann de pris för Sveriges bästa byggnad för sitt hus i Örgryte torp. Torghuset i Ursvik kommer att påminna om det vinnande huset i sin stilrena utformning där stor vikt läggs på detaljer.

Huset blir ett så kallat "mellanboende", där du som är äldre (65+) kan bo nära service i tillgänglighetsanpassade lägenheter med tillgång till gemensamhetslokaler.

På de nedersta våningsplanen planeras för restaurang, café och kulturverksamhet. Under huset planeras för ett garage.

Högkvalitativa material och hållbart för miljön

Förvaltaren har höga krav på hållbarhet och val av material. När vi bygger Torghuset kommer vi att eftersträva klassningen Miljöbyggnad Silver, vilket bland annat innebär låg energianvändning, god innemiljö med effektiv ventilation och bra materialval.

Byggstart

Planerad byggstart är 2019 och ungefär ett år senare är det dags för inflyttning.

Lägenhetsfördelning

Ca 25 st 1 rok
Ca 25 st 2-3 rok
Alla lägenheter blir "mellanboende" för 65+

Så går uthyrningen till

Uthyrning av lägenheterna sker på samma sätt som med alla Förvaltarens lägenheter – via vår bostadskö här på webbplatsen och efter köpoäng. Längre fram kommer du som är intresserad att kunna anmäla intresse för lägenheterna i Torghuset. Håll utkik här på webben så berättar vi mer!

Torghuset
@map:59.384876, 17.941494:map@
 
  • Stadsdel: Ursvik.
  • Adress: Ursviks torg.
  • Boendeform: 65+
  • Lägenheter: 50.
  • Antal rum: 1-3.
  • Byggstart: 2020.
  • Inflyttning: 2021-2022.