Gör det själv

Här hittar du information som kan underlätta arbetet och som beskriver vad du får och inte får göra själv.

De regler och riktlinjer som finns för vad du får och inte får göra i din lägenhet är utformade efter säkerhets- och byggtekniska faktorer. Reglerna finns även för att både vi och nästa hyresgäst kan ha synpunkter på hur det är utfört hantverksmässigt och estetiskt.

Om du renoverar själv ska åtgärderna vara så nära det fackmannamässiga utförandet som möjligt. Det vill säga med rätt materialval samt snyggt och prydligt utfört.

Måla och tapetsera

Du får måla och tapetsera själv på egen bekostnad, förutsatt att det är fackmannamässigt utfört. Du kan bli skyldig att återställa lägenheten eller bli ersättningsskyldig om du använt olämpligt material eller extrema varianter av färger och mönster. Tak, fönster, foder, socklar, lister och element får endast målas vita.

Badrum

Vi tillåter inga åtgärder i badrum och toalett eftersom dessa utrymmen kräver specialistkunskap. Det är inte heller tillåtet att borra i kaklet för uppsättning av badrumsskåp, handdukshängare med mera då detta kan förstöra fuktspärren och därmed ge upphov till fuktskador. Använd självhäftande krokar i stället.

Övrigt

Du får inte göra några förändringar av lägenhetens planlösning som till exempel att sätta upp mellanväggar för att avdela rum.

När du ska sätta upp tavlor, lampor, hyllor och liknande är det viktigt att använda krokar och beslag som är anpassade för väggmaterialet så att skadorna på vägg och tapet minimeras.

För att inte drabbas av onödiga kostnader är det alltid en bra idé att kontakta oss innan du sätter igång med eget arbete i lägenheten.