Om projektet

Under våren 2016 startar arbetet med att modernisera äldreboendet på Lötsjövägen 6 för att ge stadens äldre trevliga, moderna och funktionella hem och personalen en god arbetsmiljö.

Huset ska genomgå en totalrenovering. Det ger möjlighet att anpassa planlösningen efter de behov som finns. En viktig förändring blir större badrum för att uppfylla nya arbetsmiljökrav. Vi fräschar också upp trapphus, balkonger och terrassgården. Efteråt kommer lokalerna att vara anpassade för såväl boende som personal liksom hålla en hög miljömässig standard som ger bra luft, jämn värme och en lägre energiförbrukning. Även träffpunktens lokaler byggs om och anpassas för framtida verksamheter med bland annat café, aktivitetsrum, gym och omklädningsrum. Ett storkök med kapacitet för cirka 500 måltider om dagens byggs och ska servera mat åt några av Äldreförvaltningens andra boenden.

Nu är arbetet igång

Under januari och februari 2016 bygger vi en provlägenhet. När den är färdigställd utvärderar Förvaltaren och äldreboendets personal funktioner och utrustning för att säkerhetsställa att verksamheten får goda förutsättningar. Rivnings- och ombyggnadsarbetet startar under januari 2016. Om allt går som planerat står de nya bostäderna klara till sommaren 2017 och övriga lokaler till hösten 2017.

Viktig del i stadsbilden

Hallonbergen är en viktig knutpunkt i det växande Storstockholm. Förvaltaren både renoverar och bygger nytt för att erbjuda bra boende åt dagens hyresgäster och framtidens sundbybergare – i minst 50 år till.

Äldreomsorg och förskolor är en viktig del i stadens service till medborgarna. Precis som de små ska ha en trygg uppväxtmiljö ska de äldre få en varm och trivsam miljö i sina nya hem.

Samarbete med Sundbybergs stad

Förnyelsen av äldreboendet sker i samarbete med Sundbybergs stad som kommer att driva verksamheten när renoveringen är klar.

Lötsjövägen 6
@map:59.376414, 17.966260:map@
 
  • Stadsdel: Hallonbergen
  • Adress: Lötsjövägen 6
  • Fastighet: Kartan 1
  • Lägenheter: 56
  • Byggstart: Våren 2016
  • Projekt: Ett modernt äldreboende på Lötsjövägen 6