Om projektet

På gränsen till Bromma, vid Bällstaåns vatten, kommer Parfymfabriken att sträcka sig 16 våningar upp. Här kommer du att mötas av ljusa lägenheter med hörnfönster och en takterrass med magnifik utsikt.

Jägnefält Milton står för arkitekturen, som kännetecknas av tydlig industrikaraktär med genomtänkta planlösningar och bra ljusinsläpp. Den arkitektoniska utformningen kommer att visa ett tydligt släktskap med Sundbybergs äldre bebyggelse.

nytt möter gammalt i parfymfabriken

Utöver det nya 16-våningshuset blir det även ett trettiotal lägenheteter i den intilliggande industribyggnaden från sent 1800-tal. Det är den som gett upphov till namnet Parfymfabriken, efter den tidigare verksamheten. När huset nu konverteras till bostäder bevaras den genuina industrikänslan med högt i tak, stora fönster och eleganta rumssamband med flera rum i fil. 

Även i det nya huset kommer lägenheterna att bli något utöver det vanliga. Inglasade balkonger kommer att erbjuda en skön plats i solen och förlänga utesäsongen. Alla lägenheter får ett ljust hörnrum med spröjsade fönster – och många får utsikt över Bällstavikens vatten.  

takterrass med milsvid vy

En gemensam takterrass med tvättstuga på 16:e våningen gör också att alla hyresgäster kan njuta av den bästa utsikten. Här kommer det att bjudas på en spektakulär vy över hela Storstockholm. 

Totalt kommer Parfymfabrikens två byggnader att rymma 87 hyresrätter plus en restaurang och andra kommersiella lokaler i gatuplan. En ny torgyta kommer att binda samman husen med livet längs Landsvägen, där du hittar fler restauranger, caféer och butiker. För dig som lockas mer av natur och vyer är det bara ett stenkast till en av Stockholms vackraste och mest populära strandpromenader som tar dig till Stockholms innerstad.

Högkvalitativa material och hållbart för miljön

Förvaltaren har höga krav på hållbarhet och val av material. När vi bygger Parfymfabriken kommer vi att eftersträva klassningen Miljöbyggnad Silver, vilket bland annat innebär låg energianvändning, god innemiljö med effektiv ventilation och bra materialval.

Byggstart

Planerad byggstart är 2019 och ungefär ett-två år senare är det dags för inflyttning.

Lägenhetsfördelning

41 st 1 rok 29-35 m2
11 st 2 rok 41-55 m2
35 st 4 rok 92-103 m2

Så går uthyrningen till

Uthyrning av lägenheterna sker på samma sätt som med alla Förvaltarens lägenheter – via vår bostadskö här på webbplatsen och efter köpoäng. Längre fram kommer du som är intresserad att kunna anmäla intresse för lägenheterna i Parfymfabriken. Håll utkik här på webben så berättar vi mer!

Parfymfabriken
@map:59.360130, 17.961921:map@
 
  • Stadsdel: Lilla Alby.
  • Adress: Hamngatan 33.
  • Lägenheter: 87.
  • Lokaler: 3 (restaurang, café och butik).
  • Antal rum: 1-4.
  • Storlek: 29-103 kvadratmeter.
  • Byggstart: 2019.
  • Inflyttning: 2020-2021.