Om projektet

Sjöutsikt, takterrass och Sveriges bästa kommunikationer runt knuten. Det är några av kvaliteterna du får i Parfymfabriken. Dessutom ger vi dig bra förutsättningar för en klimatsmart och bilfri vardag.

Parfymfabriken består av ett helt nytt 16-våningstorn och en äldre industribyggnad som konverteras till bostäder. Båda husen har direkt närhet till Bällstaåns vatten och många av lägenheterna får sjöutsikt.

NYTT MÖTER GAMMALT I PARFYMFABRIKEN

Det är den gamla industribyggnaden från sent 1800-tal som gett upphov till namnet Parfymfabriken, efter den tidigare verksamheten. När huset nu konverteras till bostäder bevaras den genuina industrikänslan med högt i tak, stora fönster och eleganta rumssamband. 

Även i det nya tornet blir lägenheterna något utöver det vanliga med bra ljusinsläpp, stora hörnrum och inglasade balkonger som förlänger utesäsongen.

Arkitekturen får industrikaraktär

Jägnefält Milton står för arkitekturen, som kännetecknas av tydlig industrikaraktär med genomtänkta planlösningar. Den arkitektoniska utformningen kommer att visa ett tydligt släktskap med Sundbybergs äldre bebyggelse.

HÄR BEHÖVER DU INGEN BIL

I Parfymfabriken ger vi dig bra förutsättningar för en bilfri vardag. Några exempel som vi planerar för är förvaringsboxar för paketleveranser och möjlighet att cykla direkt in i huset, där det kommer finnas cykelverkstad och generösa cykelparkeringar. Vi kommer också erbjuda tillgång till både bilpool och cykelpool. Under våren 2019 utreder vi i detalj hur detta ska fungera.

TAKTERRASS med milsvid vy  

På 16:e våningen i tornet planeras en gemensam takterrass med milsvid vy över hela Storstockholm. På terrassen kommer det att finnas såväl utemöbler och planteringar som tvättstuga och en gemensamhetslokal med pentry – där du kan sitta och jobba eller ha sammankomster av olika slag. Alla hyresgäster kommer ha tillgång till takterrassen och får på så sätt möjlighet att njuta av den bästa utsikten.

torg, café och publika lokaler

Totalt kommer Parfymfabrikens två byggnader att rymma 87 hyresrätter plus ett café och andra publika lokaler i gatuplan. En ny torgyta kommer att binda samman husen med livet längs Landsvägen, där du hittar fler caféer, butiker och restauranger. 

Högkvalitativa material och hållbart för miljön

Förvaltaren har höga krav på hållbarhet och val av material. När vi bygger Parfymfabriken kommer vi att eftersträva en hög miljöklassning, vilket bland annat innebär låg energianvändning, god innemiljö med effektiv ventilation och bra materialval.

Byggstart

Planerad byggstart är 2019-2021 och ungefär ett-två år senare är det dags för inflyttning.

Lägenhetsfördelning

39 st 1 rok 29-35 m2
11 st 2 rok 41-55 m2
33 st 4 rok 92-103 m2

Så går uthyrningen till

Uthyrning av lägenheterna sker på samma sätt som med alla Förvaltarens lägenheter – via vår bostadskö här på webbplatsen och efter köpoäng. Längre fram kommer du som är intresserad att kunna anmäla intresse för lägenheterna i Parfymfabriken. Håll utkik här på webben så berättar vi mer!

Parfymfabriken
@map:59.360130, 17.961921:map@
 
  • Stadsdel: Lilla Alby.
  • Adress: Hamngatan 33.
  • Lägenheter: 87.
  • Lokaler: 3 (café och andra publika ytor).
  • Antal rum: 1-4.
  • Storlek: 29-103 kvadratmeter.
  • Byggstart: 2020.
  • Inflyttning: 2022