Om projektet

I Fågelparken planerar vi för 370 nya klimatsmarta hyresrätter med attraktivt läge, nära både natur och bra kommunikationer. 

GRÖN GÅRD OCH TAKTERRASSER

Husen byggs i kvartersform och med en stor parkliknande innergård kommer det bli lätt att trivas. Ännu bättre blir det tack vare de gemensamma takterrasserna där hyresgästerna lätt kan umgås och njuta av utsikten. 

Storlekarna på lägenheterna varierar och det kommer finnas något för alla, från singelhushåll till större familjer. Några av lägenheterna kommer även att bli studentboende.  För att bidra till en levande stadsmiljö kommer det finnas butiks- och servicelokaler i husens entréplan.  Här planeras för vårdcentral, förskola, apotek, bageri, restaurang, matbutik och kontorslokaler. 

HÖGKVALITATIVA MATERIAL OCH HÅLLBART FÖR MILJÖN

Förvaltaren har höga krav på hållbarhet och val av material. När vi bygger Fågelparken kommer vi att eftersträva miljöklassningen Miljöbyggnad Silver, vilket bland annat innebär låg energianvändning, god innemiljö med effektiv ventilation och bra materialval.

BYGGSTART

Planerad byggstart är 2021. Inflyttning kommer sedan ske etappvis mellan 2022 och 2025.

LÄGENHETSFÖRDELNING

68 st 1,5 rok
56 st 2 rok
28 st 3 rok
63 st 4 rok
7 st 5 rok

SÅ GÅR UTHYRNINGEN TILL

Uthyrning av lägenheterna sker på samma sätt som med alla Förvaltarens lägenheter – efter köpoäng i vår bostadskö här på webbplatsen. Längre fram kommer vi publicera lägenheterna under ”Lediga lägenheter” och du som är intresserad kan då anmäla intresse som vanligt. Håll utkik här på webben så berättar vi mer!

Fågelparken
@map:59.385129,17.943134:map@
 
  • Stadsdel: Ursvik. 
  • Adresser: Ursviks allé, Kvarngatan, Båtsman Rinkens gata.
  • Lägenheter: 370.
  • Antal rum: 1–5.
  • Lokaler: Matbutik, kontor, vårdcentral, förskola med mera
  • Byggstart: 2021
  • Inflyttning: 2022–2025.