Om projektet

Många av Förvaltarens hus börjar komma upp i åren och behöver snart renoveras. Under de kommande åren går vi igenom nästan alla hus – och nu har turen kommit till huset på Esplanaden 13.

Huset byggdes 1959 och är nu i behov av en större renovering. Med renoveringen uppgraderar vi lägenheterna till dagens och morgondagens förväntningar på ett modernt boende. Vi skapar också ett hus som är snällare för miljön – med minskad energianvändning och ett trevligare inomhusklimat.

nya badrum – och kök i tidstypisk stil

Det innebär i praktiken att huset kommer att totalrenoveras. Vi byter alla stammar för vatten och avlopp, badrummen blir helt nya, köken renoveras i tidstypisk stil, huset tilläggsisoleras, fasaden fräschas upp, fönstren byts och alla gemensamma utrymmen får ett välbehövligt lyft.

omfattande förberedelser

Innan renoveringen drog igång under hösten 2016 gjordes omfattande förberedelser. Detta innefattade en inventering av husets tekniska status – exempelvis avlopp, vattenledningar, värmesystem, elledningar, kök, badrum och tak. Vi träffade också alla hyresgäster och de fick göra sina inredningsval.

Inflyttning hösten/vintern 2017

Om allt går som det ska, och vi inte stöter på några överraskningar längs vägen, kommer våra hyresgäster att kunna flytta tillbaka till sina nyrenoverade lägenheter under hösten/vintern 2017.

Esplanaden 13
@map:59.363534, 17.965992:map@
 
  • Stadsdel: Centrala Sundbyberg.
  • Adress: Esplanaden 13.
  • Lägenheter: 11.
  • Lokaler: 6.
  • Byggstart: Hösten 2016.
  • Projekt: Stambyte, nya badrum, kök renoverade i tidstypisk stil, ny ventilation och effektivare energilösningar.