Om projektet

Många av Förvaltarens hus börjar komma upp i åren och behöver snart renoveras. Under de kommande åren går vi igenom nästan alla hus – och nu har turen kommit till huset på Esplanaden 13.

Huset byggdes 1959 och är nu i behov av en större renovering. Med renoveringen kommer vi att uppgradera lägenheterna till dagens och morgondagens förväntningar på ett modernt boende. Vi vill också skapa ett hus som är snällare för miljön – med minskad energianvändning och ett trevligare inomhusklimat.

nya badrum – och kök i tidstypisk stil

Det innebär i praktiken att huset kommer att totalrenoveras. Vi byter alla stammar för vatten och avlopp, badrummen blir helt nya, köken renoveras i tidstypisk stil, huset tilläggsisoleras, fasaden fräschas upp, fönstren  byts och alla gemensamma utrymmen får ett välbehövligt lyft.

förberedelser klara

Vi är klara med förberedelser i form av inventering av husets tekniska status, exempelvis avlopp, vattenledningar, värmesystem, elledningar, kök, badrum och tak. Vi har också träffat alla hyresgäster och de har fått göra sina inredningsval.

start för delar av renoveringen oktober 2016

I oktober 2016 startar renoveringen i butikslokaler och garage samt med nya fläkthus på gården. Innan vi kan gå vidare med renovering inne i lägenheterna och i gemensamma utrymmen behöver vi invända besked från Hyresnämnden. Förhoppningen är nu att vi ska kunna komma igång med dessa delar av renoveringen under 2017.

Esplanaden 13
@map:59.363417, 17.966155:map@
 
  • Stadsdel: Centrala Sundbyberg.
  • Adress: Esplanaden 13.
  • Lägenheter: 11.
  • Lokaler: 6.
  • Byggstart: Hösten 2016.
  • Projekt: Stambyte, nya badrum, kök renoverade i tidstypisk stil, ny ventilation och effektivare energilösningar.