Skip to main content

Om projektet

Under 2019-2020 renoverar vi badrum och byter stammar på Pjäsbacken 11-16. Du som hyresgäst i kvarteret kommer att kunna bo kvar i din lägenhet under de cirka 6 veckor som renoveringen pågår.

Husen på Pjäsbacken byggdes på 1980-talet och är fortfarande moderna – med några undantag. Det gäller badrum, vattenledningar och avloppsstammar. Tyvärr ökar antalet vattenskador vilket leder till bekymmer både för dig som hyresgäst och för oss som hyresvärd. Därför renoverar vi nu alla badrum och stammar på Pjäsbacken 11-16.

NYTT I BADRUM OCH KÖK

Efter renoveringen får lägenheterna helt nya badrum som du som hyresgäst kan ha glädje av i många år framöver. Det nya badrummet får bland annat klinkergolv, helkaklade väggar, snålspolande toalett och nytt badrumsskåp. Köket får ny diskbänk och ny bänkskiva.

SÄRSKILDA RUTINER, COVID-19

Under våren 2020 pausades alla stambyten med anledning av Covid-19. Under hösten återupptogs arbetet igen, efter att vi fått en bättre förståelse för hur det kan genomföras på ett säkert sätt. Vi har bland annat varit i kontakt med ett annat fastighetsbolag för att ta del av deras erfarenheter av stambyte under rådande omständigheter.

På uppdrag av Förvaltaren har entreprenören tagit fram särskilda rutiner som hantverkare och övrig personal ska följa. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer under hela arbetet med stambytet och vi ber dig som hyresgäst att göra detsamma – exempelvis hålla avstånd, hosta/nysa i armvecket och tvätta händerna regelbundet.

NY HYRA EFTER STAMBYTET

När renoveringen är klar kommer lägenheterna att ha en högre standard och därför får du som hyresgäst betala lite mer i hyra. Hyreshöjningen blir 578 kr/månad för badrum, 421 kr/månad för duschrum och 105 kr/månad för separat wc. Hyreshöjningen är förhandlad med Hyresgästföreningen.

Pjäsbacken 11-16
@map:59.374303,17.936057:map@
 
  • Stadsdel: Rissne
  • Adresser: Pjäsbacken 11-16
  • Fastigheter: Batteriet 1
  • Lägenheter: 81
  • Lokaler: 7
  • Byggstart: 2019
  • Projekt: Renovering av badrum