Praktikanten som fick jobb

2018-01-10

På Förvaltaren utmanar vi oss hela tiden i att hitta nya innovativa sätt för att skapa arbetstillfällen och praktikplatser till människor som står långt utanför arbetsmarknaden. En del i det arbetet är att i våra upphandlingar också ställa krav på att entreprenörer och leverantörer ska vara med och skapa arbetstillfällen.

Under våren 2017 fick Tony Järvinen möjligheten att praktisera två veckor hos företaget Familjen Lindelöf AB som arbetar med markanläggningar, bland annat på över tio av Förvaltarens gårdar, och idag är han tillsvidareanställd.

– Det är viktigt med personal vi kan lita på, som fastställer arbeten i toppskick. Vilket Tony redan första veckorna visade prov på, säger Lasse Lindelöf som är VD för Lindelöf AB.

Det var förra våren som Lasse fick upp ögonen för Tony. Tony hade redan lång erfarenhet av att jobba som grävmaskinist men hans tidigare arbetsplats gick i konkurs och han passade på att vara hemma med sin förstfödda dotter.

– Lasse kontaktade mig och erbjöd mig praktik i två veckor. Praktiken ledde till en provanställning i sex månader, och nu i november skrev jag papper på en tillsvidareanställning, berättar Tony.

ett givet val

Det hör inte till vanligheterna att Lindelöf AB har praktikanter som blir erbjuden arbete och om de väljer att anställa någon är det viktigt att personen passar in i deras team.

– Tony var trevlig, han passade in i teamet och tog ansvar och hade koll på läget, därför var det en självklarhet att anställa honom. Idag arbetar han som både grävmaskinist och arbetsledare, säger Lasse.

Tony behövde ingen upplärningsperiod, likt tidigare arbeten tog han snabbt på sig arbetsledarrollen som innebär daglig kontakt med leverantörer och kunder. Men vad var det Tony fastande för hos Lindelöf AB?

– Jag fick en nära kontakt med Lasse och det har byggts upp ett starkt förtroende mellan oss. Det lockade också att mycket av arbetsplatserna fanns i västra och norra Stockholm, säger Tony.

Hur ser en arbetsdag ut?

– Jag tillbringar mycket tid i min grävmaskin där själva jobbet varierar, ibland gräver jag ner avloppsrör och ibland byter jag ut jord runt träd. Det bästa med jobbet och det som motiverar mig är den stora variationen, man fastnar sällan i samma spår, avslutar Tony som fram till februari är pappaledig och hemma med sin tredje dotter Evelina.

 
Tillbaka