Nu startar Talangakademin i Sundbyberg

2019-03-07

Helsingborg, Göteborg och nu Sundbyberg. Vid en pressträff den 7 mars presenterades Talangakademins nystartade arbete i Sundbyberg med att årligen skapa praktik och utbildning för ett hundratal arbetslösa. Vi på Förvaltaren är en av initiativtagarna till den innovativa satsningen.

- Det är både viktigt och självklart att Förvaltaren, som Sundbybergs egen fastighetsägare, är med och bidrar tillsammans med andra aktörer när staden växer. Genom att skapa arbetstillfällen och att utveckla livet mellan huset bidrar vi till verklig samhällsnytta, säger Förvaltarens vd Petra Karlsson Ekström.

Stort steg till första jobbet

Och det finns många anledningar att välkomna Talangakademin. Steget till det första jobbet är ibland alldeles för stort. Inte minst för nyanlända, för ungdomar, för människor med funktionsvariation och för andra som av olika anledningar står utanför arbetsmarknaden.

Sysselsättning bra för tryggheten

- Att skapa attraktiva bostadsområden handlar inte bara om att äga och förvalta bostäder utan också att se till att de som bor i våra hus mår bra och känner sig trygga. Att våra boende har en sysselsättning är i det perspektivet otroligt viktigt både för individen och för oss som fastighetsägare, säger Förvaltarens hållbarhetsutvecklare Moa Arnberg (på bilden tilsammans med Mohab Asaad från Talangakademin).

Söker upp talanger i sundbyberg

TalangAkademin kommer att arbeta uppsökande i samarbete med fastighetsägare, kommunen, Arbetsförmedlingen, organisationer och föreningar.

– Istället för att vänta på samhället tar fastighetsbolagen själva initiativ till det här. För deras del handlar det om att skapa lugnare, tryggare och mer attraktiva miljöer där människor ska trivas och leva ett bra liv. TalangAkademin är verkligen ett win win-koncept, säger Stig-Arne Bäckman på Talangakademin.

huddinge nästa för talangakademin 

Fasticon AB, ledande inom kompetensförsörjning i fastighetsbranschen, är projektägare och initiativtagare av TalangAkademin.

– Nu är vi igång på tre ställen i Sverige och inom kort även i Huddinge, i samarbete med Huge Fastigheter. Det känns fantastiskt att vi, tillsammans med fastighetsbranschen, hjälper människor in på arbetsmarknaden, säger Jonas Gustavsson, styrgruppsansvarig på nationell nivå för TalangAkademin och vd för Fasticon AB.

Tillbaka