Korttidskontrakt

I flera av våra bostadsområden planeras omfattande ombyggnationer och renoveringar under de närmaste tio-femton åren. Detta innebär att ett antal av våra lägenheter hyrs ut på så kallade korttidkontrakt.

INGET BESITTNINGSSKYDD

Med ett korttidskontrakt har du inget besittningskydd, utan är skyldig att flytta ut när ditt kontrakt går ut. Du har då tre månaders uppsägningstid. Om du väljer att själv säga upp ditt korttidskontrakt har du en månads uppsägningstid. Avstående från besittningsskydd ska undertecknas i samband med att korttidskontraktet undertecknas.

HYRS UT I BEFINTLIGT SKICK

Lägenheterna med kortidsavtal hyrs ut i befintligt skick och endast nödvändiga repartioner utförs, exempelvis stopp i avlopp. Du kan inte beställa tillval i dessa lägenheter.

DIN KÖPLATS

Hyr du en lägenhet på korttidskontrakt påverkas inte din köplats. Du behåller din ursprungliga köpoäng och får 1 poäng per dag. Alla lägenheter hyrs ut via forvaltaren.se och Lediga lägenheter.

Varför hyr vi ut på korttidskontrakt?

För att ha temporära boenden att erbjuda våra hyresgäster med tillsvidareavtal under en renovering hyr vi ut ett antal av våra lägenheter på korttidskontrakt. Även lägenheter i områden som är aktuella för renovering hyrs ibland ut på korttidskontrakt fram tills dess att projektet startar, för att minska behovet av evakueringslägenheter.

Vid en renovering väljer en del personer att flytta permanent och andra flyttar tillbaka till sin nyrenoverade lägenhet igen. Många av de lägenheter som i dag hyrs ut på kort tid kommer alltså sedan att förmedlas som vanligt i bostadskön.

Vår intention är att inte ha så många korttidskontrakt, men i dag – med kommande renoveringar – är det tyvärr oundvikligt.