Hyresklart för Högklintavägen

2018-05-14

Hyrorna är nu klara för den hållbara renoveringen av Högklintavägen 17-39 i Centrala Sundbyberg. Hyresgästerna kommer att kunna välja mellan tre eller fyra olika standard- och hyresnivåer, beroende på vilken lägenhetstyp man bor i.

– Nu kan vi erbjuda våra hyresgäster möjligheten att välja nivå efter behov, önskemål och plånbok. Detta har efterfrågats av många hyresgäster, säger Tom Radway på Förvaltaren som tillsammans med Hyresgästföreningen förhandlat fram de nya hyresnivåerna.

Exempelvis kommer en tvåa på 60 kvm att kosta mellan 7 200 och 8 200 kronor per månad beroende på vilken standardnivå som hyresgästen väljer. Motsvarande för en trea på 69 kvm blir 8 100 till 9 300 kronor per månad.

– För att underlätta för dagens hyresgäster kommer hyran att ”trappas in”. Det innebär att hyresgästerna får 50 % rabatt på hyreshöjningen, alltså mellanskillnaden mellan den gamla och den nya hyran, under det första året. Sedan 35 % rabatt under det andra året och 15 % rabatt under det tredje året, säger Tom Radway.

Planerad byggstart är årsskiftet 2018/2019 och de nya hyrorna kommer att gälla vid återflytt från 2019 och framåt. Från år 2022 omfattas hyran sedan av den av den årliga hyresförhandlingen.

– De lediga lägenheterna i huset kommer att renoveras med nivå ”Bas plus ytskikt och kök”. Det innebär att hyresnivån för nya hyresgäster blir 1 550 kr/kvm och år, det vill säga ingen rabatt, säger Tom Radway.

 

Tillbaka