Fira med oss!

2017-05-23

Nu är det dags att fira! Lika länge som nylonstrumpan varit aktuell i Sverige har Förvaltaren byggt och utvecklat det moderna Sundbyberg. 1947 registrerades Förvaltaren som bolag, och nu passar vi på att fira 70-årsdagen i samband med nationaldagsfirandet på golfängarna den 6 juni.

Förvaltaren blir till

I samma veva som TV sänds för första gången på prov och de första nylonstrumporna anländer från New York, registreras även Fastighets AB Förvaltaren som bolag. De första husen byggs på Tulegatan, och med sin gula fasad och tidstypiska funkisstil står de klara för inflyttning 1949.

I 70 år har alltså Förvaltaren vuxit i takt med staden och dess invånare. 1958 står stadsdelen Storskogen klar med drygt 1 100 bostäder, 1962 börjar byggnationen av Ör och 1973 invigs Hallonbergen. Det första huset i Rissne står klart 1982 och under 2010-talet finns Förvaltaren med när den nya stadsdelen Ursvik växer fram.

Fira med oss på golfängarna

I samband med Sveriges nationaldag den 6 juni passar vi även på att fira vår 70-årsdag. Kom förbi och berätta om just din historia, ta en tablettask eller stick huvudet genom en vägg och färdas tillbaka till Sundbybergs torg 1949. Du kan även tävla om fina priser!

Tid och plats

Golfängarna den 6 juni, kl 12.00 – 19.00.

Nationaldagsfirande på golfängarna

Nationaldagsfirandet bjuder i övrigt på restaurangtält, roliga prova-på aktiviteter såsom ponnyridning, ansiktsmålning, klättervägg och tivoli. På plats blir det även en hel del uppträdanden. Med andra ord en folkfest.

Vi ses där!

Tillbaka