Boinflytande - så kan du påverka

2018-10-05

För trivseln i ett område är det avgörande med engagemang och gemenskap. Förvaltaren vill på alla sätt uppmuntra till detta – bland annat genom att låta hyresgästerna vara med och påverka sin boendemiljö. 

– Många antar att det inte går att påverka så mycket när en bor i hyresrätt, säger Moa Arnberg, hållbarhetsutvecklare. Men du som bor hos Förvaltaren har jättemånga möjligheter. Hör av dig till mig så kan jag berätta hur.  

Moa har jobbat på Förvaltaren sedan i januari. I rollen som hållbarhetsutvecklare ligger hennes fokus på de sociala frågorna, som samarbeten kring trygghet, satsningar på arbetstillfällen för praktikanter och nyanlända och att skapa förutsättningar för hyresgäster som vill engagera sig för sitt kvarter och för staden.

– Att ha en nära och god dialog med våra hyresgäster är en förutsättning för att jag och övriga ska göra ett bra jobb. Tack vare engagerade hyresgäster som ger oss både ris och ros kan vi utveckla verksamheten och arbeta hållbart.

Fotboll, picknick eller nya bänkar?

Under året har Förvaltaren haft ett extra stort fokus på att just förfina och utveckla möjligheterna för våra hyresgäster till boinflytande – alltså hur du som hyresgäst kan påverka ditt boende och din boendemiljö.

Det innebär bland annat att du som bor hos Förvaltaren kan söka pengar till olika aktiviteter som skapar gemenskap, eller för förändringar i utemiljön som bidrar till ett tryggt och trivsamt område att bo i.

– Kanske skulle ni vilja ordna en fotbollsturnering för alla barn i kvarteret, en picknick där grannarna träffas eller starta en stadsodling? föreslår Moa. Då kan ni höra av er till mig och söka pengar för detta.

Vill veta vad du tycker

Ett sätt är att höra av sig direkt till Moa, ett annat är att lämna synpunkter i Förvaltarens kundenkät eller på Min sida på webben. Men det finns flera vägar in.

– Ibland är det lättast att prata med varandra när en ses, säger hon, och därför testar vi att bjuda in till ”bomöten” under oktober. Kom dit och träffa mig och andra representanter från Förvaltaren. Det finns många sätt att påverka ditt boende och skapa en trevlig miljö där du bor!

 
Tillbaka