Betala hyran smidigt och miljövänligt

2019-01-18

Januari är för många synonymt med nyårslöften, nystarter – och en tunnare plånbok. Men genom att hålla koll på ekonomin under resten av året går det att undvika att göra allt för stora hål i plånboken runt jul och nyår. Ett enkelt första steg är att börja använda e-faktura eller autogiro för dina fasta månadskostnader, exempelvis hyran.

Underlättar planering

När du får en bättre översikt av dina utgifter minskar du risken för att missa betalningar och du kan lättare planera din ekonomi. Många gånger kan du också spara in pengar på fakturaavgifter eftersom företag normalt inte lägger till det på e-fakturor eller betalningar via autogiro.

Så fungerar e-faktura

Med e-faktura som betalningsalternativ får du din hyresavi direkt till din internetbank där du bara behöver godkänna betalningen. Avin ser ut precis som vanligt och du kan självklart öppna dokumentet om du vill titta närmare på specifika detaljer. Om du vill börja använda e-faktura anmäler du detta via din internetbank där det finns en lista på alla företag som erbjuder det betalsättet. Leta efter Fastighets AB Förvaltaren i listan och aktivera tjänsten genom att ange ditt namn och mejladress. Tänk på att personen som aktiverar e-fakturan även måste stå på hyreskontraktet.

Så fungerar autogiro

Att betala med autogiro innebär att pengarna till din hyra automatiskt överförs från ditt konto till oss i slutet av varje månad. För att börja betala hyran med autogiro måste du lämna in ett medgivande till oss. Det gör du genom att fylla i blanketten Autogiroanmälan (pdf). Autogirot dras den sista varje månad. Endast en dragning görs och pengarna bokas bankdagen innan dragningsdagen. Du behöver därför se till att det finns pengar på ditt konto båda dessa dagar. Hyresavierna för alla dragningar finns självklart tillgängliga på Mina Sidor om du vill titta närmare på någon av dem.  

Minskar ditt klimatavtryck

E-fakturor är inte bara smidigt och snällt mot plånboken utan även snällt mot miljön. För att en pappersfaktura ska hamna i din brevlåda krävs pappersproduktion, tryck och transporter. Både pappersproduktion och transport resulterar i koldioxidutsläpp som alltså kan minskas om fler använder e-faktura eller autogiro.

Skulle du ha några frågor om dina betalningar eller hyresavier är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst på 08-706 90 00. 

Tillbaka