Återvinning

Vid våra återvinningsstationer kan du som hyresgäst sortera och lämna förpackningar i nära anslutning till din lägenhet. I kartorna till höger hittar du din närmaste återvinningsstation.

vad sorteras ut?

Tidningar och returpapper

Dagstidningar, tidskrifter, kataloger, reklamblad, broschyrer och skrivpapper.

Färgat och ofärgat glas

Rengjorda burkar och flaskor. Skilj på färgat och ofärgat glas.

Förpackningar av metall

Rengjorda konservburkar, folieformar, tuber, kapsyler och metallock.

Förpackningar av hård- och mjukplast

Rengjorda ketchupflaskor, schampoflaskor, yoghurtburkar, glasslådor, diskmedelsflaskor, plastlock, plastpåsar, frigolit, bubbelplast, cellofan, tandkrämstuber och skumplast.

Förpackningar av papper

Rengjorda mjölkförpackningar, pizzakartonger, hushållsrullar, äggkartonger, flingpaket och papperskassar.

Vad gör jag med stora grovsopor?

Till grovsopor räknas det hushållsavfall som inte är brännbart, eller som är för stort och tungt för att läggas i soppåsen eller lämnas vid återvinningsstationerna. Mer om var du slänger dina grovsopor hittar du under Grovsopsturné.

fler återvinningsstationer

Förutom Förvaltarens återvinningsstationer finns det även andra platser i Sundbyberg där du kan lämna dina förpackningar. Dessa återvinningsstationer ägs och drivs av Förpacknings- och tidningsinsamlingen. Information om var de finns hittar du på Sundbyberg Avfall & Vattens hemsida savab.se.

Sedan hösten 2015 rullar även en "mobil återvinningscentral" i Sundbyberg. Det är ett försök från Sundbybergs stad och SÖRAB att öka närheten till återvinningen för stadens medborgare – och att mer avfall ska återvinnas på rätt sätt. Läs mer under Mobil återvinningscentral.