Storskogen

Bergdalen Storskogen

Storskogen är en välbevarad och trivsam skönhet i funkisstil. Stadsdelen växte fram under 1950-talet och var den allra första som Förvaltaren skapade från grunden. Husen här är väl anpassade till områdets terräng och omges av lummiga grönytor.

I norr ligger Golfängarna med närliggande Lötsjön och Råstasjön och via Storskogstorget knyts området i dag ihop med nya stadsdelen Filmstaden i Råsunda.

Även om stadsdelen har anpassats till nya tider så finns den charmiga 1950-talssidyllen bevarad. Här trivs de boende så bra att de bor kvar i decennier och omflyttningstakten är därför blygsam. En stadsdel kan väl knappast få ett bättre betyg?

Bostäder

Vi har drygt 1 000 hyresrätter i olika storlekar från 1 till 6 rum och kök i Storskogen. Ungefär hälften av lägenheterna är tvåor. Alla lägenheter har bredband och kabel-TV. 

Service

Vid Storskogstorget finns livsmedelsbutik, kiosk, restaurang och tunnelbanestation. Runt hörnet hittar du Filmstaden med biograf och restauranger. Och bara ett stenkast bort finns Tuletorget och centrala Sundbyberg med ett brett utbud av service, restauranger och affärer.

Kommunikationer

Från Storskogens tunnelbanestation Näckrosen tar det 11 minuter in till Stockholm city. Buss 515, som går mellan Odenplan och Sundbyberg centrum, stannar också i Storskogen.

Förskolor och skolor

Se www.sundbyberg.se

Sport, fritid och kultur

Intill Storskogen finns centrala Sundbyberg med hela sitt utbud, bland annat idrottsplats, simhall och bibliotek. Norr om Storskogen finns Golfängarna med närliggande Lötsjön och Råstasjön – ett vackert grönområde med fina promenadstråk och bangolfbana med egen servering.

Storskogens granne i öst är Filmstaden, som idag är en egen stadsdel med konstateljéer, biografer och restauranger. En bit bort ligger nya nationalarenan som även är hemmaplan för AIK:s fotbollslag. 

Tillgänglighet

I Storskogen varierar tillgängligheten mellan de olika husen. Mer information om tillgängligheten i varje hus hittar du under Lediga lägenheter (klicka på den lägenhet du är intresserad av så ser du tillgängligheten för huset).

Visste du att...

  • Den ensamma balkongen på 14-våningshuset på Friluftsvägen 14 är resultatet av den dåvarande borgmästaren, Gustav Lindgrens, kärlek till sin hustru. Hon nöjde sig nämligen inte med en balkong i söder, som de andra i huset, utan ville även ha en i norr. Dessutom fick hon rita balkongen helt själv.
  • Storskogens ungdomar hade förr i tiden första parkett vid filminspelningarna på Filmstaden. Bara ett nätstängsel skiljde de två områdena åt.
  • Dessutom var Storskogen skådeplats för återkommande slagsmål mellan Sundbybergs ungdomar och ”Råsuggarna”, det vill säga ungdomarna från Råsunda. Även de styrande i Solna och Sundbyberg hade ofta delade meningar och först efter år av förhandlingar kunde de enas om att Sundbyberg skulle få köpa Storskogen.