Ör

Spelmanshöjden ör

Ör är en av Sundbybergs minsta – och charmigaste – stadsdelar. Husen byggdes på 1960-talet för den moderna familjen. Fortfarande är det många familjer som lockas till det naturnära och lugna bostadsområdet vid sundbybergarnas favoritplats Golfängarna.

De flesta av husen är tre- och fyravåningshus och ligger på Örs höjder. Nere på fältet står områdets niovåningshus och ser ut över Örvallens fotbollsplaner, rackethall och den nya nationalarenan i Arenastaden.

Bostäder

Vi har cirka 500 lägenheter i olika storlekar från 1 till 6 rum och kök. Många av lägenheterna har sjöutsikt i form av vackra Lötsjön i sydväst och Råstasjön i öst. Alla lägenheter har bredband och kabel-TV.

Lokaler

Vi har 21 lokaler i Ör. De finns i bostadshusen och är lite mindre, ofta 30–40 kvadratmeter. Du hittar alla våra lediga lokaler under Lediga lokaler.

Service

På några minuters promenad från Ör ligger Hallonbergen centrum med tunnelbana, affärer, caféer, restauranger, gym, kulturcentrum, bibliotek och vårdcentral.

Kommunikationer

Det är gångavstånd till tunnelbanestationerna Hallonbergen och Näckrosen. Därifrån tar det drygt 10 minuter med blå linjen till Stockholm city. Busslinje 506 trafikerar också stadsdelen.

Förskola och skola

Se www.sundbyberg.se

Sport, fritid och kultur

På Örvallen finns Sveriges nationalarena för baseboll. Här kan man se det framstående hemmalaget Sundbyberg Heat kämpa mot sina motståndare. Bredvid finns Sundbybergs rackethall med sex badmintonbanor, fyra tennisbanor, två squashbanor och två utomhusbanor för tennis med grusunderlag. Intill ligger Golfängarna med Lötsjön och Råstasjön – ett vackert grönområde med fina promenad- och joggingstråk och en bangolfbana med egen servering. På Råsta gård kan du som gillar hästar hyra en boxplats.

Tillgänglighet

I Ör varierar tillgängligheten mellan de olika fastigheterna. Mer information om tillgängligheten i varje hus hittar du under Lediga lägenheter (klicka på den lägenhet du är intresserad av så ser du tillgängligheten för huset).

Visste du att...

  • Namnet Ör betyder strandgrus.
  • De första svenska mästerskapen i golf spelades på Golfängarna 1914.
  • Redan under medeltidens slut fanns Ör gård och Kråkebo gård i detta område. Den förstnämnda finns omnämnd redan 1347 då en man vid namn Ingvald köpte den.
  • Under många år ordnades dans i en lada som tillhörde gården i Ör och det är härifrån många av gatorna fått sina namn, bland annat Logdansvägen, Spelmanshöjden och Kavaljersbacken.